پلیمر و کاربرد آن در محوطه سازی

yparandian

پلیمرها درشت مولکول هایی با اتصالات زنجیره مانندی هستندکه از واحد کوچکتری به نام مونومر تشکیل شده اند و در فارسی با بسپار به معنای قطعه های بسیار معادل است.

هیچ یک از مواد شیمیایی سنتزی به اندازه ی پلیمرها بر زندگی روزانه ی ما اثر ندارند. در طبیعت نیز پلیمرها(پلیمرهای زیستی)مورد استفاده ای شگرف قرار گرفته اند.سلولز و پروتئین دو مثال ساده از پلیمرها در طبیعت هستند.

بسپار ها می توانند از یک یا چند نوع واحد تکرارشونده ساخته شده و با توجه به این نکته به گونه های مختلفی تقسیم بندی شوند.

فارغ از نوع واحد تکرارشونده،عوامل دیگری نیز وجود داردکه پلیمر ها برمبنای آنها دسته بندی می شوند.

در حالت کلی بسپارها به دو دسته ی پلیمرهای طبیعی و پلیمرهای مصنوعی تقسیم شده وپلیمرهای طبیعی به دو دسته ی آلی و معدنی دسته بندی می شوند.  

پلیمر های مصنوعی از طریق واکنش های شیمیایی تولید می شوند.

اثرپذیری در مقابل حرارت نیز یکی از عواملی است که بسپارها بر مبنای آن به دو دسته ی گرمانرمها و گرما سخت ها تقسیم بندی می شوند.

از سری کاربردهای پلیمرها می توان به آلیاژسازی بسپارها اشاره کرد.این آلیاژها به دلیل کارآیی بسیار و اقتصادی بودن،در صنعت بسیار مورد استقبال قرار گرفته اند.

گونه ای از بسپارها نیز برای تصحیح خواص فرآورده های پلیمری به کار می روند.

نرم کننده ها،پایدار کننده ها،آنتی اکسیدانت ها و آنتی UV ها از این نوع پلیمرهای موسوم به افزودنی های بسپار هستند.

اثرات مواد شیمیایی و پلیمر ها بر محیط زیست

تولید مواد شیمیایی به ویژه مواد شیمیایی آلی در پی رشد صنعتی کشورها (اوایل قرن 20)به شدت افزایش یافت.در ادامه این رشد صعودی تولید،میزان سهم مواد شیمیایی از آلاینده های خاک،آب و هوا نیز افزایش یافت.

ورود این مواد به محیط زیست ممکن است بر اثر تصادف،اشتباه یا غفلت و یا حتی عمدا باشد و اثراتی نامطلوب و گاه جبران ناپذیر به وجود آورد.دقیقا در این زمان است که اهمیت مواد زیست سازگار آشکار می شود.

پلی اتیلن ها از دسته زیست سازگارهای پرکاربرد می باشند.

پلی اتیلن

در سال 1898 شیمیدان آلمانی،هانس فون پشمان برای اولین بار و به طور تصادفی، ماده سفید و مومی شکلی تهیه کرد که حاوی زنجیره های بلند [-CH2-] بود،که آن را پلی متیلن نامیدند و این آغاز کشف پلی اتیلن بود.

با این وجود تولید پلی اتیلن را مایکل پرین توسعه داد.

پلی اتیلن دارای شکل پذیری و چقرمگی بالا و اصطکاک پایینی بوده و هم چنین استحکام،سختی و سفتی کمی دارد.

پلی اتیلن یک عایق الکتریکی خوب است و براساس چگالی به انواع متفاوتی تقسیم بندی می شود.

این پلیمر به دلایل مختلفی به ویژه  انعطاف پذیر بودن و قابلیت خم شدن کاربرد گسترده ای در   زمینه ی تولید انواع لوازم پلاستیکی آشپزخانه و درصنعت در زمینه ی تولید مخازن آب،اتصالات لوله کشی،آبیاری قطره ای و جدا کننده های باغچه دارد.

پلی اتیلن کاربرد گسترده ای در تولید جداکننده های باغچه نیز دارد.

جدا کننده ها محوطه کشت را از آسیب و بی نظمی بعد از رشد و رویش گیاهان حفظ کرده و جهت تثبیت و شکل گیری طرح های پیچیده و در اماکن با شرایط خاص نیز به کار می روند.

جدا کننده فضای سبز

مواد تشکیل دهنده جدا کننده ها تنوع زیادی دارد.از چوب و فلز گرفته تا بتن ،سیمان و آجر می توانند سازنده جداکننده ها باشند.

چوب و فلزات در کنار قابلیت ایجاد هارمونی با فضای سبز و هماهنگی با طرح های مدرنیته،تیز و برنده وگران بوده و فرسایشی هستند.

بتن و سیمان نیز با اینکه استقامت و دوام بالایی دارند اما بیشتر برای طرح های صنعتی مناسب می باشند و بودجه مورد نیاز برای آنها نیز نسبتا سنگین است و زیست سازگاری کمی دارند.

جدا کننده های پلی اتیلنی در کنار  انعطاف پذیری ،خاصیت ارتجاعی و دوام بالا ،زیست سازگار نیز می باشند و همین خصوصیات از این دسته جدا کننده انتخاب مناسبی می سازد.

سرزمین سبز پرندیان با بومی سازی جدا کننده ها ،آنها  را در مقابل اشعه های UV نیز مقاوم سازی کرده است.

 

از سری محصولات این کمپانی می توان به جدا کننده های مهد پایپ 1 مشکی اشاره کرد.این جداکننده بسیار مورد استقبال قرار گرفته و در اماکنی مانند دانشگاه رازی کرمانشاه و دانشگاه صنعتی شریف (هر دو این موارد از پروژه های موفق سرزمین سبز پرندیان می باشند)استفاده شده اند.

در مهد پایپ1 مشکی نگهدارنده ی کنگره در قسمت پایین آن در محل کاشت،به خوبی مستقر شده و این جداکننده  قابلیت اتصال قطره چکان و شیر ضد شوره را هم دارد.

 

مهد پایپ 2 سفید قابلیت عبور رنگ های مختلف با نور ملایم  LEDرا دارد و با توجه به قابلیت شکل گیری این جدا کننده ی %100 بازیافت پذیر، در طراحی نور پردازی فضای سبز و یا در استفاده به عنوان راهنمای مسیر،دست طراح را برای طراحی های گوناگون باز می گذارد.

 

چنانچه در طراحی ها گیاهان بزرگ و یا المان های زیادی مورد استفاده قرار گرفته باشند،می توان جهت حفظ نمای فضای سبز از مهد پایپ 3 استفاده کرد.این جدا کننده مخفی و نامرئی بوده اما مرز هایی منظم و دقیق ایجاد می کند.

سارینا پیور یک جدا کننده همه فن حریف می باشد.جدا کننده سارینا پیور مانند مهد پایپ 3 مخفی و نامرئی می باشد اما قابلیت عبور نور LED را هم دارد.

این جدا کننده مرز هایی مستحکم و دقیق ارائه داده و برای طراحی های کلاسیک پیشنهاد می شود.

 

منابع:    1-آلودگی محیط زیست:آب،خاک و هوا..چاپ ششم

               نویسنده:مهندس مجید عرفان منش..دکتر مجید افیونی

         2-مبانی شیمی عالی..چاپ هشتم

             نویسنده:جان مک موری

             مترجم:دکتر عیسی یاوری

        3-سایت های اینترنتی